Bedøvelse
Det skal ikke gøre ondt at modtage tandbehandling.
Det skal heller ikke gøre ondt at blive bedøvet.
De fleste mennesker er i et eller andet omfang nervøse for tandbehandling, og frygt for smerte er en væsentlig årsag.
Vi behandler på vores klinik rigtig mange mennesker, som har haft alvorlig “tandlægeskræk”, og det er vores erfaring, at har man først oplevet at blive smertefrit bedøvet og efterfølgende smertefrit behandlet, hjælper det meget på frygten eller angsten.
Smertefrihed gør det dog ikke alene, man kan f.eks også være bange for følelsen af ikke at have kontrol over situationen. Du kan eventuelt læse mere om, hvad vi gør for at afhjælpe frygt for tandbehandling under fanen tandlægeskræk.
Vi har gennem mere end 10 år anvendt den såkaldte “computerstyrede bedøvelsesteknik” også kaldet “tryllestaven”, som sikrer en meget skånsom bedøvelse, og vi aftaler altid et stopsignal, hvis du trænger til en pause eller har brug for supplerende bedøvelse.
Bedøvelsesvæsken indeholder et aktivt stof, som forhindrer nerveimpulser i at nå frem til hjernen hvor impulserne registres som smerte. Bedøvelsesvæsken kan også indeholde adrenalin, som gør at de små blodkar trækker sig sammen og bedøvelsen bliver længere i området.
Hvor længe varer bedøvelsen?
En bedøvelse vare mellem 1-6 timer alt efter tilstedeværelsen og koncentrationen af adrenalin.
Er der bivirkninger ved bedøvelsen?
Der er kun få og sjældent bivirkninger ved bedøvelse, man kan dog opleve hjertebanken pga. adrenalinen.
Er du gravid kan du godt blive bedøvet der er ingen restriktioner i forbindelse med graviditet.
Hvad koster bedøvelse?
Lokalbedøvelse koster 357 kr. pr. kvadrant.