Kan paradentose helbredes?

Ja, paradentose kan med behandling kontrolleres eller standses.

Ved paradentose svinder tændernes knogle som følge af vedvarende betændelse i vævet/tandkødet rundt om tanden. Paradentose er altså ikke betændelse i selve knoglen og kan i mange tilfælde standses ved at genskabe sunde forhold i tandkødet. Desværre gendannes den mistede knogle ikke, og det er derfor vigtigt at forebygge eller begrænse skaden.

Paradentose behandling

Behandlingen af paradentose består primært af at fjerne de bakteriebelægninger, bløde såvel som forkalkede, som forårsager betændelse. Dette gøres ved en kombination af professionel rensning udført af tandlæge eller tandplejer og efterfølgende almindelig omhyggelig daglig mundhygiejne med tandbørste og mellemrumsbørster.

I nogle tilfælde kan paradentose behandles med kirurgi.

Hvordan påvirker Paradentose andre sygdomme?

Inden for de seneste år er det dokumenteret, at sygdommene paradentose og diabetes gensidigt påvirker hinanden, og at risikoen for visse hjertekarsygdomme øges ved forekomst af paradentose. Det formodes også, at sygdommen reumatoid artritis og visse neurodegenerative sygdomme som

Alzheimers og Parkinsons sygdom påvirkes af paradentose. Der er således store helbredsmæssige fordele ved at få behandlet paradentose

Hos tandlægerne Lena Gravgaard og Jørgen Juul-Olsen i Vejle har vi stort fokus på forebyggelse af tandsygdomme, blandt andet paradentose, og er sygdommen opstået, har vi mange års erfaring med behandling.

Du kan læse mere om paradentose, og om hvordan sygdommen kan behandles under fanen “Behandlinger” eller på Tandlægeforeningens hjemmeside.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.