Følsomme tandhalse

En følsom tandhals kaldes også dentin hyperaestesi. Det betyder overfølsomhed af tandbenet.

Ved helt sunde forhold er tandbenet dækket af emaljen på kronen af tanden og af tandkødet på roden.

Ved for hård/uhensigtsmæssig tandbørstning kan tandkødet beskadiges, så det trækker sig tilbage og derved blottes rodens tandben. Det blottede tandben er meget følsomt, specielt for koldt/varmt, sødt og surt samt ved berøring med tandbørste. Påvirkning udløser en kort, jagende smerte.

Har man følsomme tandhalse, er det vigtig at få en skånsom, hensigtsmæssig børsteteknik. I milde tilfælde kan anvendelse af speciel tandpasta fjerne generne.

Hvis ændret børsteteknik og skift af tandpasta ikke hjælper, kan man forsøge behandling med fluor- eller plastlak. Er der tale om større børsteskader, som har forårsaget slid med hyldedannelse ind i tand, kan der lægges en plastfyldning i området uden at bore på tanden.

Store blottede tandhalse (“lange tænder”) kan også udgøre et kosmetisk problem.

Man kan forsøge kirurgisk at flytte tandkødet på plads, men resultatet af denne behandling er usikkert og ofte ikke holdbart.

Læs mere om følsomme tandhalse her

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.