Tandrensning i Vejle

Ved en tandrensning fjernes hårde og bløde belægninger, som kan forårsage sygdom i tænderne eller tandkødet. De bløde belægninger kaldes plak, og de hårde kaldes tandsten.

Hvad er plak og tandsten?

Plak kaldes også biofilm og er bakterieansamlinger på tænderne.

Bakterier er naturligt og konstant til stede i mundhulen også umiddelbart efter tandbørstning. Bakterierne i mundhulen har den egenskab, at de kan klæbe sig fast – selv til glatte overflader. De hæfter sig på en tynd proteinhinde (pellikkel), som dækker tænderne. Hvis plakken ikke fjernes, bliver hinden tykkere og bakterierne flere og mere mangfoldige. Bakterierne kan udskille syre, når de fra vores mad og drikke får adgang til sukker og kan forårsage nedbrydning af mineral i tandoverfladen, altså huller. De kan også fremkalde betændelse i tandkødet, som senere kan udvikle sig til paradentose.

Tandsten er forkalket plak. Kalken kommer fra spyttet. Tandsten kan forebygges, og mængden nedsættes ved grundig mundhygiejne, men kan ikke fjernes ved tandbørstning, når den først er dannet. Tandsten kan fjernes ved en tandrensning.

Hvordan forebygges dannelse af tandsten?

Grundig tandbørstning to gange dagligt, gerne med elektrisk tandbørste, og omhyggeligt renhold mellem tænderne nedsætter mængden af plak og forsinker dannelse af tandsten.

Det er individuelt, hvor ofte man har er behov for at få renset sine tænder.

Nogle mennesker danner bare tandsten hurtigere end andre.

Hvordan foregår en tandrensning?

Tandrensning udføres ved hjælp af ultralyds- og håndinstrumenter. Med håndinstrumenter skrabes forkalkningerne forsigtig af tandens overflade, mens ultralydsinstrumentet fjerner tandsten skånsomt ved hjælp af hurtige mikrobevægelser.

Tandrensningen afsluttes med en afpudsning af tænderne for eventuelle misfarvninger.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.