Tandlæge i Vejle

Tandlæge i Vejle

Behandling af paradentose/parodontitis i Vejle

Paradentose eller mere korrekt parodontitis er en betændelsestilstand i vævet omkring tandrødderne. Sygdommen kan bedst beskrives som en tandkødsbetændelse, der har fået lov at sprede sig til det dybereliggende væv, hvor den angriber kæbeknoglen. Ofte har man ingen eller kun få symptomer på parodontitis før sygdommen er noget fremskreden.

Parodontitis – en folkesygdom

Der findes forskellige typer af parodontitis, og det er forskelligt, hvor aggressivt sygdommen udvikler sig. Når betændelsen angriber kæbeknoglen, svinder knoglevævet og tænderne kan blive løse og lange at se på – og eventuelt mistes.

Sygdommen er meget udbredt. Faktisk rammes ca. 75% af befolkningen på et eller andet tidspunkt. Paradentose/parodontitis kan heldigvis behandles, og vi tilbyder ligeledes behandling hos Tandlægerne Lena Gravgaard og Jørgen Juul-Olsen i Vejle.

Forebyggelse

Det allervigtigste er selvfølgelig at forebygge, at sygdommen opstår. Da det er bakterier, som er skyld i betændelsen, er god mundhygiejne og regelmæssige tandlægebesøg en vigtig del af forebyggelsen.

Der kan være flere grunde til , at man udvikler parodontitis. Fælles for dem alle er, at der er tale om en betændelsesreaktion mod bakterier i den biofilm( tidligere kaldte man det plak ), som konstant er tilstede på tandoverfladerne. I dag ved vi, at forhold som arv, rygning, nedsat immunforsvar, stress, dårligt reguleret sukkersyge og mundtørhed øger risikoen for at udvikle parodontitis.

I klinikken i Vejle har vi stor fokus på forebyggelse, og vi stræber efter at komme tandsygdomme til livs så tidligt som mulig .Vi undersøger rutinemæssigt for paradentose/parodontitis eller forstadier til sygdommen ved hver generel undersøgelse. Ved undersøgelsen måler vi dybden af tandkødslommerne (=pocherne) , samt eventuelle tilbagetrækninger af tandkød og vurderer vævets sundhedstilstand. Knoglens beliggenhed og eventuelt tab af knoglevæv vurderes ud fra røntgenbilleder.

Paradentosebehandling i Vejle

Den grundlæggende, professionelle behandling består i meget grundig rensning af tandoverfladerne – både over og under tandkødskanten. Dvs. i de tandkødslommer, som opstår ved parodontitis. Endvidere består behandlingen i vejledning i efterfølgende at opretholde en så god mundhygiejne som muligt, og det er nødvendigt med et tæt samarbejde mellem patient og behandler.

Hvis sygdommen er meget aggressiv, behandler man samtidig med antibiotika. På klinikken i Vejle kan vi også tilbyde supplerende laserdesinfektion i forbindelse med en behandling. I svære tilfælde kan sygdommen behandles med kirurgi.

Kontakt til klinikken

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har mistanke om, at du har paradentose/parodontitis. Tandlægerne Lena Gravgaard og Jørgen Juul-Olsen har adresse på Nørretorv 1A i Vejle.

Læs Tandlægerne Lena Gravgaard & Jørgen Juul-Olsen’s anmeldelser på Google

Tandlægerne Lena Gravgaard & Jørgen Juul-Olsen har 5 ud af 5 stjerner baseret på 3anmeldelser.

Læs mere om tandkødsbetændelse og parodontitits her.