Behandling af paradentose/parodontitis i Vejle

Paradentose eller mere korrekt parodontitis er en betændelsestilstand i vævet omkring tandrødderne. Sygdommen kan bedst beskrives som en tandkødsbetændelse, der har fået lov at sprede sig til det dybereliggende væv, hvor den angriber kæbeknoglen. Ofte har man ingen eller kun få symptomer på parodontitis før sygdommen er noget fremskreden.

Parodontitis – en folkesygdom

Der findes forskellige typer af parodontitis, og det er forskelligt, hvor aggressivt sygdommen udvikler sig. Når betændelsen angriber kæbeknoglen, svinder knoglevævet og tænderne kan blive løse og lange at se på – og eventuelt mistes.

Sygdommen er meget udbredt. Faktisk rammes ca. 75% af befolkningen på et eller andet tidspunkt. Parodontitis kan heldigvis behandles, og vi tilbyder behandling hos Tandlægerne Lena Gravgaard og Jørgen Juul-Olsen i Vejle.

Forebyggelse

Det allervigtigste er selvfølgelig at forebygge, at sygdommen opstår. Da det er bakterier, som er skyld i betændelsen, er god mundhygiejne og regelmæssige tandlægebesøg en vigtig del af forebyggelsen.

Der kan være flere grunde til, at man udvikler parodontitis. Fælles for dem alle er, at der er tale om en betændelsesreaktion med bakterier i den biofilm (tidligere kaldte man det plak), som konstant er tilstede på tandoverfladerne. I dag ved vi, at forhold som arv, rygning, nedsat immunforsvar, stress, dårligt reguleret sukkersyge og mundtørhed øger risikoen for at udvikle parodontitis.

I klinikken i Vejle har vi stor fokus på forebyggelse, og vi stræber efter at komme tandsygdomme til livs så tidligt som muligt. Vi undersøger rutinemæssigt for parodontitis eller forstadier til sygdommen ved hver generel undersøgelse. Ved undersøgelsen måler vi dybden af tandkødslommerne (=pocherne), blødningsgrad samt eventuelle tilbagetrækninger af tandkød og vurderer vævets sundhedstilstand. Knoglens beliggenhed og eventuelt tab af knoglevæv vurderes ud fra røntgenbilleder.

Parodontitisbehandling i Vejle

Den grundlæggende, professionelle behandling består i meget grundig rensning af tandoverfladerne – både over og under tandkødskanten, det vil sige i de tandkødslommer, som opstår ved parodontitis. Endvidere består behandlingen i vejledning i efterfølgende at opretholde en så god mundhygiejne som muligt, og det er nødvendigt med et tæt samarbejde mellem patient og behandler.

Hvis sygdommen er meget aggressiv, behandler man samtidig med antibiotika. I svære tilfælde kan det blive nødvendigt at behandle sygdommen med kirurgi.

Kontakt til klinikken

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har mistanke om, at du har parodontitis. Tandlægerne Lena Gravgaard og Jørgen Juul-Olsen har adresse på Nørretorv 1A i Vejle.

Tandlægerne Lena Gravgaard & Jørgen Juul-Olsen har 5 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser.

Læs mere om tandkødsbetændelse og parodontitits her.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.