Caries/Fyldninger

Huller i tænderne hedder caries.

Gode råd til at undgå caries

Den bedste måde at undgå caries på er at renholde sine tænder med tandbørste, tandtråd og – eller mellemrumsbørster / tandstikker.

Det er også vigtigt at få kontrolleret sine tænder ved tandlægen med det interval tandlægen anbefaler, da små huller sjældent kan mærkes og hvis et hul bliver så stort at man får ondt i tanden skal den ofte også rodbehandles.

Hvordan behandles caries?

Caries behandles forebyggende med flour og renhold, men hvis destruktionen af en tand er blevet så stor, at der må bores og lægges en fyldning, anvendes plast. Plastmaterialet er i dag så godt at vi kan lave rigtig meget i plast. Der er dog grænser for, hvor store fyldninger kan laves med god holdbarhed, og i nogle tilfælde vil en krone være en bedre behandling.

Siden 2008 er anvendelsen af sølvamalgam blevet begrænset til særlige situationer.

Fyldninger kan også laves i porcelæn eller guld, pga. plastmaterialernes høje kvalitet er der sjældent indikation for at anvende porcelæn eller guld.

 

Prisen på fyldninger varierer meget og afhænger af størrelsen på fyldningen og hvilken tand fyldningen skal laves i.

Læs mere om forebyggelse og behandling af caries her.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.