Tandlæge i Vejle

Tandlæge i Vejle

Er tandrensning nødvendigt – og hvor ofte?

God mundhygiejne er vigtigt af sundhedsmæssige årsager. Samtidig er der en kosmetisk fordel ved rene tænder og et pænt smil, som kan påvirke selvtilliden. Ved regelmæssige undersøgelser hos tandlægen opdages eller kan du forebygge tandsygdomme i tænder og tandkød. Tandrensning er en væsentlig del af forebyggelse eller behandling af både huller i tænderne og tandkødsbetændelse.

Hvad indebærer en tandrensning?

Får du foretaget en tandrensning hos tandlægen eller tandplejerne, vil du få fjernet belægninger på tænderne. Disse belægninger kaldes tandsten eller plak, alt efter om der er tale om hårde eller bløde belægninger. Belægningerne er helt normale, og det er ikke det hele, som du selv kan holde væk med tandbørsten.

Den bløde plak forkalker og bliver til tandsten, hvis den ikke fjernes ved tandbørstning. Tandsten kan du ikke selv fjerne. Den ru overflade, som tandsten danner på tænderne, giver bakterier øget mulighed for at sætte sig. Dette kan føre til tandkødsbetændelse og eventuelt paradentose. Efter en tandrensning er tændernes overflade glat og ren, hvilket gør din egen indsats mod bakteriebelægninger lettere.

Hvor ofte bør man få renset tænder?

Behovet for tandrensning er individuelt og er i høj grad afhængigt af mundhygiejnen.

Nogle mennesker danner dog tandsten hurtigere end andre og bør derfor sørge for at få tænderne renset oftere. Dette vil også gøre din egen indsats mod belægninger mere overskuelig.

Ved tandrensning på vores klinik i Vejle vil tænderne også blive afpudset for at fjerne eventuelle misfarvninger. Har du spørgsmål til tandrensninger, er du velkommen at kontakte os.

Du kan læse mere om tandrensning under fanen “Behandlinger”.