Hvordan foregår tandblegning?

Er du ked af gullige og misfarvede tænder? Selvom du børster dine tænder grundigt hver dag, udsættes de for mange mad- og drikkevarer, der kan give tænderne et gulligt eller mørkere skær. Dette er helt normalt, men er særligt udtalt hos nogle. Misfarvede tænder kan påvirke humøret og selvtilliden i en negativ retning, og det kan derfor være en mulighed at vælge en professionel tandblegning.

Derfor bliver dine tænder misfarvede

Gullige tænder associeres ofte med dårlig mundhygiejne, men dette er langt fra altid tilfældet. Det er helt normalt, at tænderne bliver mere gullige med alderen, fordi laget af tandben (dentin) fortykkes. Hvis tandens overflade er ru, sætter misfarvningerne sig også i højere grad. Desuden kan drikke som rødvin, kaffe eller te skabe misfarvninger på dine tænder. Hvis du er ryger, vil du som udgangspunkt være særligt udsat for misfarvninger. Vi hjælper gerne med at foretage en tandblegning, hvis du vil have bleget dine tænder.

Tandblegning på vores klinik

Ønsker du en tandblegning hos os, vil du først få undersøgt tænderne. Tandlægen kan herefter vurdere, om du er egnet til tandblegning, og hvilken type behandling der passer dig bedst. Tandblegningen kan enten foregå som en klinikblegning på vores klinik i Vejle eller med speciallavede skinner, som du får med hjem.

For at lave skinner, der passer specielt til dit tandsæt, tager vi først aftryk af dine tænder. Skinnerne bliver lavet på et laboratorium og sendt tilbage til os på klinikken. Herefter vil vi instruere dig i, hvordan du kan bruge skinnerne derhjemme.

Det er nemt og overskueligt at stå for behandlingen hjemme hos dig selv. Skinnerne skal fyldes med en blegegel og herefter sættes på tænderne – eventuelt over natten. Gelen bleger herefter langsomt dine tænder. Behandlingen er skånsom, og kun få oplever milde gener i form af ømhed i tandkødet eller overfølsomme tænder.

Du kan læse mere om tandblegning under fanen ”Behandlinger“ eller på Tandlægeforeningens hjemmeside.

Er du i tvivl om dine muligheder for tandblegning? Du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.