Knækket tand

Hvis du knækker en tand eller en del af en tand er knækket af, bør den repareres så skaden og udgiften til reparation ikke bliver større.

En slidt fyldning der har løsnet sig og er faldet ud kan føles som en knækket tand. I så fald vil der ofte blot være tale om at der skal laves en ny fyldning.

Er der knækket en del af selve tanden, kan det skyldes, at der er hul i tanden, som har undermineret den del af tanden, der er knækket af. Er det et hul som ikke går ind til nervehulrummet, kan det repareres med en fyldning. Er hullet i tanden så stort, at det går ind til nervehulrummet, skal tanden rodbehandles, fordi der så er kommet bakterier ind til nerven. En rodbehandling betyder, at nerven i tanden fjernes.

Hvis en tand, der skal rodbehandles, eller som allerede er rodbehandlet, knækker vil det ofte være bedst at lave en krone på tanden. En krone er som en hætte, der sættes udover tanden med form og farve som en naturlig tand. Det er den stærkest mulige reparation, der kan laves på en tand, når tanden er rodbehandlet, eller hvis der er knækket meget af tanden.

Der kan også være knækket et stykke af en tand, fordi der er bidt på noget hårdt eller pga. slid som enten er naturligt eller pga. tænderskæren, bruxisme. Dette kan som regel også repareres, men i nogle tilfælde kan bruddet ligge så dybt, at tanden må fjernes. I de tilfælde hvor en knækket tand må fjernes, kan den erstattes med et implantat eller en bro.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.