Skærer tænder om natten 

Mange mennesker skærer tænder. Det kaldes også bruksisme og skyldes en øget aktivitet i kæbemusklerne.

Tænderskæren kan være en naturlig adfærd, som ikke kræver nogen behandling, men hos nogle kan denne øgede muskelaktivitet have negative virkninger i form af øget slid på tænderne eller knækkede tænder, fyldninger og implantater. Der kan også opstå smerter i både tænder, kæbeled og tyggemuskler samt hovedpine. 

Vi ved ikke præcist hvorfor nogle mennesker i perioder skærer tænder, men man mener i dag at årsagen skal findes i centralnervesystemet og at psykologiske faktorer, som for eksempel stress og angst kan udløse tænderskæren. Derfor kan metoder som afspænding, meditation, massage og adfærdsændringer være behandlingsmuligheder mod tænderskæren. Andre forhold med betydning kan være arv og søvnkvalitet samt indtagelse af visse lægemidler, alkohol, nikotin og narkotika.

Man skelner mellem tænderskæren i vågen tilstand og under søvn.

Skærer man tænder i vågen tilstand, kan man bevidst forsøge at bryde vanen, når man bliver opmærksom på tilstanden. 

Det er selvfølgelig ikke muligt under søvn og her kan behandling med en bidskinne, som beskytter tænderne mod yderligere slid være gavnlig. 

Tænderskæren forekommer også hyppigt hos børn og ligesom hos voksne, er tilstanden ofte ikke behandlingskrævende, men kan fremkalde en høj lyd. Tendensen til at skære tænder falder i takt med at barnet vokser.

Birthe S.
Birthe S.
5. December, 2022.
Extrem tandlægeskræk, men en tabt plombe i en fortand, tvang mig til tandlæge. Først var sekretæren Ulla ualmindelig sød og forstående, da jeg ringede og bestilte tid. Tandlægen Lena, forklarede alt undervejs og kan kun sige; der går ikke 32 år inden næste besøg. Den nye bedøvelse “tryllestaven” (som nok ikke er så ny) er da bare helt fantastisk. Tak for en rigtig go’ oplevelse, og et flot resultat.
Jakob Hermannsen
Jakob Hermannsen
3. Maj, 2022.
Tryg, troværdig og meget professionel behandling. Varm anbefaling.
Sabrina Westergaard
Sabrina Westergaard
4. Januar, 2020.
gitte munk
gitte munk
30. Oktober, 2018.
Fantastisk positiv oplevelse..Super kompetent Tandlæge..kan kun anbefales👍
Lissi Rasmussen
Lissi Rasmussen
7. Februar, 2017.
Erik Hoffmann Pedersen
Erik Hoffmann Pedersen
20. December, 2016.
En af de dyktigere danske tandlæger,alltid professoonel behandling
Tony
Tony
25. Juli, 2016.
Jørgen forstår at tale folk med tandlæge skreg til ro. Han tager den stille og rolig, han er super god at snakke med og priserne er fair. Jeg har haft hele 5 tandlæger, og er glad for at have endt her. Han blev anbefalet af mine forældre, og jeg har ikke set tilbage siden.